Nieuws

Nieuws

Schrijfwedstrijd najaar 2023

"Ik laat van me horen"

In het najaar van 2023 organiseerde stichting EABT de tweede editie van de jaarlijkse schrijfwedstrijd getiteld “Ik laat van me horen”.

Lees meer

In 2023 organiseert EABT wederom een nieuwe schrijfcursus.

Doe mee en laat van je horen!

Ook dit jaar organiseert EABT weer een nieuwe schrijfcursus voor gedetineerden, dus laat van je horen!

Lees meer

Bekijk het volledige studieaanbod van EABT

Deze studies kun je vanaf nu volgen bij EABT

Bekijk hier het actuele studieaanbod van "Educatie achter buitenlandse tralies"

Lees meer

Nieuwsbrief december 2022

Lees meer over onze activiteiten

De Nieuwsbrieven zijn bedoeld om – naast de coördinatoren en bestuursleden – ook de vrijwillige medewerkers en belangstellenden te informeren over het beleid, de ontwikkelingen en de voortgang van onze Stichting “Educatie achter buitenlandse tralies” (Eabt).

Lees meer

Schrijfwedstrijd 2022

“IK LAAT VAN ME HOREN”

Stichting Educatie achter buitenlandse tralies (Eabt) organiseerde in 2022 voor de eerste keer een schrijfwedstrijd. Aan deze jaarlijks te organiseren wedstrijd konden in het buitenland gedetineerde Nederlanders deelnemen door een kort verhaal, gedicht of rap te schrijven en in te sturen. Het onderwerp was totaal vrij.

Lees meer

Digitaal studeren

Een te hoge drempel voor Nederlandse studenten in buitenlandse gevangenis

Stichting “Educatie achter buitenlandse tralies” 1 (Eabt) verzorgt al sinds 2004 op zeer succesvolle wijze Nederlandstalig (afstands-)onderwijs voor Nederlanders die in een buitenlandse gevangenis verblijven. Wereldwijd gaat het om circa 1800 Nederlanders, van wie 60% in Europese landen. Het betreft non-formeel onderwijs, variërend van Nederlands voor buitenlanders (niveau A1) tot beroepsgericht onderwijs op hoog- middelbaar niveau, zoals Bedrijfskunde. Elk jaar worden 175 nieuwe aanvragen voor een cursus gehonoreerd. De cursussen worden door een studiecoördinator van Eabt begeleid.

Lees meer

Release Gevangenispost & Stichting Blocknotes

Op dinsdagavond 15 november jl. vond de boekpresentatie van het boek Gevangenispost plaats in Ru Paré, Amsterdam. Een prachtig initiatief waarbij tien schrijvers van “binnen” (gedetineerden) corresponderen met tien gevestigde schrijvers van “buiten”. Het boek is tot stand gekomen vanuit de schrijfgroepen die Stichting Blocknotes in verschillende gevangenissen heeft opgericht. De bijeenkomst in Ru Paré stond naast de lancering van Gevangenispost in het teken van de oprichting van Stichting Blocknotes door Christine Otten en Noortje Kessels. Hoewel de stichting al sinds 2020 actief is, maakte de coronacrisis het onmogelijk om dit eerder te vieren. Het was vanwege de dubbele release dus dubbel feest. De boekpresentatie werd gehost door cabaretier en schrijver Jeffrey Spalburg en Cheyenne Toney speelde livemuziek.

Lees meer

Schrijfwedstrijd

Stichting Educatie Achter Buitenlandse Tralies organiseert een schrijfwedstrijd. We nodigen in het buitenland gedetineerde Nederlanders uit om mee te doen. Ook niet-studenten mogen zich aanmelden. Zij mogen een kort verhaal, gedicht of een rap schrijven en deze insturen.

Lees meer

Julia studeerde achter tralies

Meer dan 2.000 Nederlanders zitten in een buitenlandse gevangenis blijkt uit cijfers van Amnesty International. Ook dit overkwam Julia*. Zij bracht 3 jaar door in een Afrikaanse gevangenis. Een studie in de tijd dat ze in de gevangenis zat, bood haar perspectief.

Lees meer

Nieuwsbrieven

De Nieuwsbrieven zijn bedoeld om – naast de coördinatoren en bestuursleden – ook de vrijwillige medewerkers en belangstellenden te informeren over het beleid, de ontwikkelingen en de voortgang van onze Stichting “Educatie achter buitenlandse tralies” (Eabt).

Lees meer

Ontwerp en realisatie Publiek

© 2024 Educatie achter buitenlandse tralies