EABT

De Stichting “Educatie achter buitenlandse tralies” (Eabt) is een vrijwilligersorganisatie die in 2004 werd opgericht. Sindsdien verzorgt de Stichting met veel succes Nederlandstalig afstandsonderwijs voor in het buitenland gedetineerde Nederlanders en begeleidt dat onderwijs vanuit Nederland.

Lees meer

Afstandsonderwijs voor in het buitenland gedetineerde Nederlanders

Gedetineerden hebben – vaker en meer dan de gemiddelde Nederlander – een leerachterstand. Sommigen kunnen nauwelijks Nederlands lezen en schrijven, halen het (eind)niveau van de basisschool niet. De meesten hebben geen vervolgonderwijs en/of een beroepsopleiding gevolgd; laat staan die succesvol afgerond. Hun kansen op echte deelname aan de Nederlandse samenleving en vooral op de arbeidsmarkt zijn dan ook vaak slecht.

Nieuws

31/08

Schrijfwedstrijd

Stichting Educatie Achter Buitenlandse Tralies organiseert een schrijfwedstrijd. We nodigen in het buitenland gedetineerde Nederlanders uit om mee te doen. Ook niet-studenten mogen zich aanmelden. Zij mogen een kort verhaal, gedicht of een rap schrijven en deze insturen.

27/06

Julia studeerde achter tralies

Meer dan 2.000 Nederlanders zitten in een buitenlandse gevangenis blijkt uit cijfers van Amnesty International. Ook dit overkwam Julia*. Zij bracht 3 jaar door in een Afrikaanse gevangenis. Een studie in de tijd dat ze in de gevangenis zat, bood haar perspectief.

07/08

Nieuwsbrieven

De Nieuwsbrieven zijn bedoeld om – naast de coördinatoren en bestuursleden – ook de vrijwillige medewerkers en belangstellenden te informeren over het beleid, de ontwikkelingen en de voortgang van onze Stichting “Educatie achter buitenlandse tralies” (Eabt).

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan

Ontwerp en realisatie Publiek

© 2022 Educatie achter buitenlandse tralies