EABT

De Stichting “Educatie achter buitenlandse tralies” (Eabt) is een vrijwilligersorganisatie die in 2004 werd opgericht. Sindsdien verzorgt de Stichting met veel succes Nederlandstalig afstandsonderwijs voor in het buitenland gedetineerde Nederlanders en begeleidt dat onderwijs vanuit Nederland.

Lees meer

Afstandsonderwijs voor in het buitenland gedetineerde Nederlanders

Gedetineerden hebben – vaker en meer dan de gemiddelde Nederlander – een leerachterstand. Sommigen kunnen nauwelijks Nederlands lezen en schrijven, halen het (eind)niveau van de basisschool niet. De meesten hebben geen vervolgonderwijs en/of een beroepsopleiding gevolgd; laat staan die succesvol afgerond. Hun kansen op echte deelname aan de Nederlandse samenleving en vooral op de arbeidsmarkt zijn dan ook vaak slecht.

Nieuws

19/04

Schrijfwedstrijd 2022

“IK LAAT VAN ME HOREN”

Stichting Educatie achter buitenlandse tralies (Eabt) organiseerde in 2022 voor de eerste keer een schrijfwedstrijd. Aan deze jaarlijks te organiseren wedstrijd konden in het buitenland gedetineerde Nederlanders deelnemen door een kort verhaal, gedicht of rap te schrijven en in te sturen. Het onderwerp was totaal vrij.

10/01

Digitaal studeren

Een te hoge drempel voor Nederlandse studenten in buitenlandse gevangenis

Stichting “Educatie achter buitenlandse tralies” 1 (Eabt) verzorgt al sinds 2004 op zeer succesvolle wijze Nederlandstalig (afstands-)onderwijs voor Nederlanders die in een buitenlandse gevangenis verblijven. Wereldwijd gaat het om circa 1800 Nederlanders, van wie 60% in Europese landen. Het betreft non-formeel onderwijs, variërend van Nederlands voor buitenlanders (niveau A1) tot beroepsgericht onderwijs op hoog- middelbaar niveau, zoals Bedrijfskunde. Elk jaar worden 175 nieuwe aanvragen voor een cursus gehonoreerd. De cursussen worden door een studiecoördinator van Eabt begeleid.

Release Gevangenispost & Stichting Blocknotes

Op dinsdagavond 15 november jl. vond de boekpresentatie van het boek Gevangenispost plaats in Ru Paré, Amsterdam. Een prachtig initiatief waarbij tien schrijvers van “binnen” (gedetineerden) corresponderen met tien gevestigde schrijvers van “buiten”. Het boek is tot stand gekomen vanuit de schrijfgroepen die Stichting Blocknotes in verschillende gevangenissen heeft opgericht. De bijeenkomst in Ru Paré stond naast de lancering van Gevangenispost in het teken van de oprichting van Stichting Blocknotes door Christine Otten en Noortje Kessels. Hoewel de stichting al sinds 2020 actief is, maakte de coronacrisis het onmogelijk om dit eerder te vieren. Het was vanwege de dubbele release dus dubbel feest. De boekpresentatie werd gehost door cabaretier en schrijver Jeffrey Spalburg en Cheyenne Toney speelde livemuziek.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan

Ontwerp en realisatie Publiek

© 2023 Educatie achter buitenlandse tralies